VVD: Vandalen gaan betalen

vandalisme-syphoniepleinIn de laatstgehouden vergadering van de commissie Algemene Zaken heeft burgemeester Salet een toelichting gegeven het verloop van de jaarwisseling en de daarbij horende incidenten.

Er is naar verwachting voor zo’n 50.000 euro schade aangericht.

In de ogen van de VVD zullen de vernielers hard aangepakt moeten worden. Er volop actie worden ondernomen om de daders op te sporen en om de schade tot de laatste cent op hen te verhalen. Deze onacceptabele rekening hoort in de ogen van de VVD-Spijkenisse niet bij de inwoners als belastingbetalers te worden neergelegd.

Veiligheid staat voor de VVD-Spijkenisse centraal. Het is één van de kerntaken van de (gemeentelijke) overheid. De inwoners van Spijkenisse én hun eigendommen moeten worden gerespecteerd; de VVD-Spijkenisse tolereert geen hufterigheid.

Uiteraard is de gemeente niet alléén verantwoordelijk voor een veilige stad; ook inwoners leveren hieraan een positieve bijdrage (bijvoorbeeld via buurtpreventie). De VVD-Spijkenisse wil dat er hard wordt opgetreden als iemand zich niet aan de spelregels houdt. In de ogen van de liberalen moet de gemeente het bedrag dat jaarlijks voor het herstel van vandalismeschade moet worden uitgetrokken publiceren en verhaalt deze kosten actief op de dader(s). Om de resultaten van het verhalenrichting inwoners inzichtelijk te maken, wordt ook hierover gecommuniceerd.

Lijsttrekker Christel Mourik: ‘Ik schrik telkens weer van e-mails en foto’s die wij van bewoners over dit onderwerp ontvangen en wij natuurlijk ook zelf op straat zien. Dingen vernielen of beschadigen is in mijn ogen gewoon niet normaal! En om dat af te leren gaan straf en betalen wat mij betreft hand in hand. In ogen van de VVD-Spijkenisse heel simpel en normaal, maar het gebeurt nog veel te weinig.’

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl