Waar is de A4-Zuid?

asfalterenHet Ministerie van Verkeer en Waterstaat presenteerde kortgeleden de Randstadbesluiten – Randstad Urgent. Daarin staat veel over mobiliteitsprojecten, maar helemaal niets over de A4-Zuid.

Zelfs in de “verkenningen” komt de A4-Zuid niet voor. Op de officiële kaarten van de Rijksoverheid staan zelfs geen stippellijntjes.

De Gemeente Spijkenisse gaf tienduizenden Euro’s belastinggeld uit aan propaganda voor de A4-Zuid. Het blijkt nu dat het Rijk de A4-Zuid niet zo urgent vindt en dat er de komende jaren géén geld wordt uitgetrokken voor deze verbinding. Deze actie was dus totaal zinloos en het geld had beter besteed kunnen worden aan het vergroten van aanbod openbaar vervoer.

GroenLinks vindt dat we nu direct moeten inzetten op het sterk verbeteren van het openbaar vervoer! Het excuus dat er wordt gewerkt aan een nieuwe ontsluiting is voor de komende 5 tot 10 jaar een loze verwachting. De gevolgen van de economische crisis zal ervoor zorgen dat mogelijke besluiten hierover nog langer op zich laten wachten. Terwijl we op heel korte termijn al iets aan de situatie kunnen doen. Veel goedkoper en veel meer OV kan al flink bijdragen aan de vermindering van files en lucht / geluidvervuiling.

De vraag is nu: wat gaat Spijkenisse doen? Gaat het gemeentebestuur eindelijk eens eerlijk zijn tegen de inwoners van de stad? Gaan ze nu eens aan de slag? Laten we de burgers de komende jaren in de file staan zonder enig uitzicht op een oplossing? Of gaan we nu eindelijk echt aan een oplossing werken, samen met RET en Connexxion?

Lees hier de besluiten

Alfred Blokhuizen Groen Links

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl