Wanneer komt het winkelcentrum af?

winkelcentrum-bvdhDe werkzaamheden voor de uitbreiding van winkelcentrum Klokbekerkreek – Rozemarijndonk liggen al geruime tijd stil.

De gemeente vindt dit erg vervelend. Enkele marktpartijen moeten onderling nog tot een akkoord komen, voordat ze starten met de bouw.

De werkzaamheden van de gemeente, het zogenoemde bouwrijp maken, zijn begin 2009 afgerond. Het bouwterrein is door de gemeente afgezet met bouwhekken. De winkels in het buurtwinkelcentrum mogen uitbreiden en er moet meer groen komen, maar tot ongenoegen van de buurtbewoners gebeurt er niets.

Het enige dat het afmaken van de bouw nog in de weg zou staan, is het verdelen van vierkante meters tussen twee winkels. De gemeente heeft de afgelopen periode vanuit maatschappelijk oogpunt veelvuldig bij de marktpartijen aangedrongen te starten met de bouwwerkzaamheden. Tot dusverre zonder resultaat. De ontwikkelaar heeft aangegeven nog steeds de hoop te hebben op korte termijn te starten met de bouwactiviteiten.

De gemeente wil nu op korte termijn (binnen een maand) duidelijkheid hebben over de start van de bouwwerkzaamheden. Gebeurt dit niet, dan verwijdert zij de bouwhekken en gaat de gemeente het braakliggende stuk grond fatsoeneren. De gemeente ziet liever dat snel kan worden begonnen met de realisatie van de uitbreiding van het winkelcentrum.

{youtube}DFt1aF96wws{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl