Wat een hoop wietplanten in huis

In een woning op de Gaddijk in Spijkenisse trof de politie dinsdagochtend een hennepkwekerij aan met 86 moederplanten en zo’n 1700 stekjes. Een 66-jarige man en een 59-jarige vrouw zijn aangehouden.

Op basis van diverse aanwijzingen die duidden op een hennepkwekerij, ging de politie bij de woning op de Gaddijk langs.

Met toestemming van de bewoner gingen de agenten naar binnen en troffen daar op de eerste verdieping 33 moederplanten en de daarvoor benodigde apparatuur aan. Elders in het pand trof de politie nog 53 moederplanten aan en zo’n 1700 stekjes.

De bewoners zijn aangehouden. Hun auto is in beslag genomen wegens wederrechtelijk verkregen voordeel. De Roteb heeft de kwekerij ontmanteld en de planten en apparatuur vernietigd. Eneco doet onderzoek naar diefstal van stroom en gas en knoeien aan de meter.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl