Waterland weer een stukje schoner

schoonmaakactie-waterland02Leden van de bewonersgroep Waterland staken op zondag 28 februari 2010 samen met politici van ONS, VVD, PVDA en LPF de handen ineen én uit de mouwen in de jaarlijkse grote Parkschoonmaak.

Door de hevige regenval deed het park haar naam eer aan.

Het was afgelopen zondag meer water dan land in de parken van Groenewoud, Eendenkooi en Waterland. Door de winterse omstandigheden van de afgelopen maanden was er veel zwerfvuil onder de sneeuw blijven liggen dat nu zichtbaar verzameld kon worden.

In elke jaarlijkse schoonmaak is het traditie geworden dat er opvallende dingen worden gevonden door de deelnemers aan de actie. In de editie van 2010 was dat ook weer het geval. Er werd een Batavus-Sprinter fiets gevonden in de watergangen tussen Waterland en Hekelingen. Aan de Zuidrand van Park Waterland werden in de bossages gedemonteerde brommeronderdelen gevonden.

De gebruikelijke kapotte voetballen waren deze keer veelal van Feyenoord makelij. Ook tapijt is een materiaal geworden dat jaarlijks gedumpt wordt in de buitenruimte. Opvallend deze keer waren ook vele stapels ingebonden weekbladen die blijkbaar niet huis-aan-huis verspreidt konden worden. Tot slot werden grote planken van kapotte schuttingen uit de bosjes en waterkanten gehaald.

Al met al weer een bijzonder succesvolle schoonmaakactie van een actieve bewonersgroep Waterland. Met vereende krachten en verschillende onafhankelijke initiatieven kan het zwerfafval probleem in de publieke ruimte samen met de burgers van Spijkenisse grondig en structureel worden aangepakt.

schoonmaakactie-waterland01

schoonmaakactie-waterland03Met dank aan de LPF & VVD voor het toezenden van de foto’s

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl