Waterschapslasten minder omhoog

waterschapDe acties van de VVD Spijkenisse hebben ertoe geleid dat de heffing van het Waterschap Hollandse Delta volgend jaar minder omhoog gaan.

Het Waterschapsbestuur was van plan deze lasten komend jaar met 9,1 procent te verhogen.

 

Donderdag besloot de Verenigde Vergadering, het algemeen bestuur van het Waterschap deze verhoging te beperken tot 6,4 procent.

De gemeenteraad van Spijkenisse nam in juli een motie aan die zich tegen de voorgenomen verhoging verzette. Toen dat geen gevolgen leek op te leveren, heeft de de partij de handschoen opgepakt en is tot actie overgegaan. Niet alleen werden alle gemeenten in het gebied van het Waterschap benaderd, ook de fracties van de VVD in de Tweede Kamer en de Provinciale Staten werden ingeschakeld.

Bert Veenstra, gemeenteraadslid van de VVD in Spijkenisse heeft namens zijn partij de acties ondernomen. “Wat uiteindelijk volgens mij de doorslag heeft gegeven is mijn mondelinge inbreng in de vorige bijeenkomst van de Verenigde Vergadering geweest” veronderstelt Veenstra. Reageerden de waterschapsbestuurders toen nog behoorlijk negatief, op zijn actie gisteren bleek dat men toch goed naar zijn woorden had geluisterd. De verschillende partijen riepen het dagelijks bestuur op verder te bezuinigen en daarbij vooral te kijken naar de eigen organisatie. Met een lagere verhoging tot gevolg.

“Hoewel ik op meer had gehoopt is bijna een derde deel van de verhoging afgegaan. In een tijd, waarin het een hoop mensen niet erg voor de wind gaat, is iedere euro besparing er een” aldus Bert Veenstra. Volgens hem heeft de VVD Spijkenisse hiermee een dijk van een actie neergezet. “Ook voor de komende jaren zullen wij de ontwikkelingen kritisch blijven volgen” zo besluit hij.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl