Website Spijkenisse.nl vaak onbereikbaar

spijkenisse-website

De website blijkt het zelfs zo slecht te doen, dat 1 op de 5 bezoekers er last van heeft.

Wie regelmatig naar de website van de gemeente Spijkenisse toe gaat, is het al opgevallen. Met regelmaat komt de bezoeker voor een gesloten deur.

Dit blijkt uit een doorlopende meting die gehouden is naar de beschikbaarheid van de gemeentelijke website.

De problemen met de website lijken te liggen in het technische beheer ervan of de gebruikte techniek zoals de webserver of de toegepaste infrastructuur. Aan het systeem dat de data verwerkt, het zogeheten Content Management Systeem (CMS) lijkt niets mis te zijn. De storingen variëren van het zeer traag opbouwen van de bezochte pagina (meer dan 5 seconden) tot het compleet onbereikbaar zijn van de website. De laatste grote storing was op de avond van de verkiezingen waardoor informatie over het verloop hiervan niet beschikbaar was.

Vooral in de avonden

Onder normale omstandigheden moet een website in circa 99% van de tijd probleemloos beschikbaar te zijn. Grote bedrijven en instellingen zoals gemeenten hebben over de beschikbaarheid van een website afspraken gemaakt met hun leveranciers. Voor Spijkenisse.nl wordt de beschikbaarheid niet gehaald blijkt uit de onderstaande meetgegevens. Slechts 79% beschikbaarheid in de gemeten periode.(29 april t/m 9 juni 2010)

Het slechte functioneren van de website heeft direct gevolgen voor de bezoekers. Zo kunnen zij bijvoorbeeld geen zaken afhandelen via het digitale loket.Vooral in de avonduren treden de storingen op.

Spijkenisse zal over enige tijd een nieuwe website lanceren. Als men niet alleen een nieuwe website maar ook een nieuwe technische dienstverlener in de arm neemt, kan het probleem worden opgelost. Tot die tijd zal een bezoeker nog vaak voor een gesloten digitale deur staan.

© VPinfo.nl

{pdf=https://vpinfo.nl/div/website-spijkenisse.pdf|600|800}   

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl