Weer een brandstichter aangehouden

brandweeroostvoorneDe politie heeft maandagmiddag een 17-jarige jongen uit Heenvliet gearresteerd.

Hij wordt verdacht van twee brandstichtingen die in de nacht van 24 op 25 april jl plaatsvonden.

De berging van een school aan de Bloemendaele en een reclamedoek van een tennisvereniging aan de Hugo van Voorneweg liepen hierbij grote schade op.

De recherche heeft de branden onderzocht en de verdachte op het politiebureau ontboden. Hij heeft zich maandagmiddag op het politiebureau gemeld en is gearresteerd. De 17-jarige wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris .

Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 15 aanhoudingen verricht. Vijf van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De hulp van burgers kan hierbij ook goed gebruikt worden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl