Weer witte stof in Spijkenisse en Hoogvliet

shellDe DCMR Milieudienst Rijnmond heeft woensdagmiddag 02 juni 2010 kleine hoeveelheden wit stof aangetroffen op enkele auto’s in een deel van Hoogvliet (Meeuwenplaat) en Spijkenisse (De Schenkel).

De mogelijkheid bestaat, dat tijdens gepland onderhoud in een van de fabrieken van Shell Pernis op woensdagochtend 02 juni een beperkte hoeveelheid stof is vrijgekomen.

Shell Pernis onderzoekt of de aangetroffen stof van Shell afkomstig is. Zoals het er nu naar uitziet, gaat het om katalysatorstof uit een Katalitische Kraakfabriek. Daarin wordt ruwe olie ‘gekraakt’ in lichtere olieprodukten.

Katalysatorstof bestaat uit zand met een zeer kleine hoeveelheid nikkel en vanadium. De stof is in de gevonden hoeveelheid niet gevaarlijk. Het stof kan met ruim water van auto’s, tuinmeubilair of andere oppervlakten worden gespoeld.

Indien het stof van Shell afkomstig is, betreurt Shell de mogelijke overlast die dit heeft veroorzaakt.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de meldkamer van de DCMR, telefoon 010 473 33 33.

Of u stuurt een bericht naar Shell: infopernismoerdijk@shell.com

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl