Wegennet Voorne-Putten op slot door de Giro

wegafsluitingOm de renners van de Giro d’Italia een veilige doorkomst door Voorne-Putten te kunnen garanderen, wordt een aantal wegen op 10 mei tussen 12.00 uur en 15:00 uur afgesloten voor autoverkeer.

De reclamekaravaan en de wielrenners komen de regio binnen over de Spijkenisserbrug vanaf Hoogvliet.

Zij slaan dan linksaf en fietsen de Schenkelweg op, waar zij door rijden richting Waterland. Daar maken ze een scherpe bocht naar rechts via de Heemraadlaan richting metrostation Heemraadlaan. Vandaar gaan ze via de Hekelingseweg en de Westdijk verder richting Simonshaven.

Afsluitingen

Uit veiligheidsoogpunt is de route tussen 12.00 uur en 14.30 uur geheel afgesloten. De verwachte doorkomst van de Giro d’Italia in Spijkenisse is tussen 13.00 en 13.30 uur.
Eerst komt een reclamekaravaan door, daarna volgen de wielrenners. Alle kruispunten op de route worden tijdens de doorkomst afgesloten. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat tot 15 minuten voor de doorkomst en direct na de doorkomst een veilige oversteek over het parcours gemaakt kan worden. In verband met de verwachte drukte, wordt verzocht zo min mogelijk van deze mogelijkheid gebruik te maken en bij voorkeur een andere route te rijden. Uiteraard blijven alle wijken in Spijkenisse bereikbaar voor hulpdiensten.

Doordat tussen 12.00 en 14.30 uur onder andere de Hekelingseweg is afgesloten is het pontje over het Spui op 10 mei slecht bereikbaar. Via de Schuddebeursdijk zijn Hekelingen en Maaswijk bereikbaar. Ook de Spijkenisserbrug is tijdens de doorkomst van de Giro d’Italia in zijn geheel afgesloten. Spijkenisse blijft wel bereikbaar via de N218 / Hartelweg.

Bernisse

Naar verwachting komen de wielrenners om circa 13.30 uur via Spijkenisse naar Simonshaven, Zuidland en Oudenhoorn. Om circa 14.00 uur verlaten ze dan Bernisse richting Hellevoetsluis. De giro-karavaan rijdt in Bernisse over de volgende wegen, komend vanuit Spijkenisse: Garsdijk – Molendijk – Biertsedijk – Nieuwe Veerdam – Oosteinde – Stationsweg (Ravitaillering) – Haasdijk – Ruigendijk Dorpsweg – Dorpsweg – Ring – Kaatsbaan – Molenweg – Molendijk.

Hellevoetsluis

Voor Hellevoetsluis is de verwachting dat het peloton vanuit Oudenhoorn rond 13.50 uur via de Ravenseweg de gemeente binnen zal rijden. Via de Carrousselweg, Nijverheidsweg gaat het peloton naar de Kanaalweg Westzijde om vervolgens via de Sprong, Amnesty Internationallaan en de N497 naar de N57 te gaan en het grondgebied van Hellevoetsluis weer te verlaten.

Voor alle afgesloten wegen geldt dat deze voor hulpdiensten bereikbaar blijven.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl