Wegennet Voorne-Putten sneeuwt onder; Advies: blijf thuis

verkeersalarmInmiddels zijn de belangrijkste wegen in de regio slecht begaanbaar. Delen van de A15 kunnen alleen op de rechterstrook worden bereden. Ook op de N57 is het wegdek slecht. Binenwegen zijn onbegaanbaar.

De hulpdiensten raden iedereen aan om niet de weg op te gaan als dat niet strikt noodzakelijk is.

Rijkswaterstaat heeft zondag iets na 14.00 uur een ‘verkeeralarm’ afgekondigd. „De sneeuwval, plaatselijke gladheid en het slechte zicht zorgen voor te veel overlast, veel snelwegen zijn onbegaanbaar.

Om te voorkomen dat meer weggebruikers de weg op gaan wegens beperkte andere vervoersmogelijkheden geeft Rijkswaterstaat dit alarm af”, aldus de instantie in een verklaring.

Het treinverkeer in de Randstad ligt grotendeels plat. Er zijn storingen aan wissels, die zijn dicht gesneeuwd, en er zijn treinen die niet verder kunnen rijden. Extra probleem is dat de storingsdiensten naar de locatie van de storingen moeten rijden. ‘Dat is nu heel moeilijk over de weg. Daardoor kunnen we storingen vaak niet snel verhelpen’, vertelt de zegsvrouw van Prorail.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl