Op zaterdag 6 maart 2010 brachten LPF-kaderleden een werkbezoek aan het Streekdierentehuis aan de Markenburgweg 1 in Spijkenisse.
In het dierenopvangcentrum langs het Hartelkanaal, verscholen in een natuur- en recreatiegebied, worden al 28 jaar dieren opgevangen, verzorgd, beschermd en uiteindelijk herplaatst.
De LPF mocht op eigen verzoek deelnemen aan een meeloopdag om zo zelf te ervaren wat medewerkers en vrijwilligers iedere dag aan werk moeten verzetten om een dierenasiel draaiende te houden. Na een hartelijke ontvangst door Sandra Stammers-Schot, coördinator van de Dierenambulance Voorne-Putten Goeree-Overflakkee (VPGO), en Henk Beugeling, Directeur dierenopvang Rijnmond, kon iedereen aan het werk.
Er werd meegereden op de dierenambulance en de verblijven van de honden en katten werden grondig schoongemaakt. Omdat het Streekdierentehuis niet beschikt over een (grote) vaatwasser is alle afwas ouderwets handwerk. Alles bij elkaar een bijzonder kijkje in de dierenopvangkeuken en het vele en harde werk dat hier dagelijks word uitgevoerd door de medewerkers en vrijwilligers.
Presentatie en uitleg
Later op de dag was er een uitgebreide presentatie en uitleg over alle werkzaamheden van het Streekdierentehuis Spijkenisse, de Dierenambulance VPGO en over de kerntaken van de Dierenbescherming Rijnmond. Voor de aanwezige leden van de Lokale Politieke Federatie een interessante en zeer leerzame ervaring.
Ook kwamen er verschillende problemen aan het licht, zoals de huidige huisvesting. Deze is niet alleen verouderd, maar het risico bestaat ook dat er in de nabije toekomst niet meer voldaan kan worden aan de strengere regelgeving rondom de opvang en verzorging van alle dieren. Dit mag volgens de LPF zeker nooit gebeuren! |
{MEDIUMRECTANGLE} |
De LPF heeft het dierenasiel beloofd alle wensen en knelpunten onder de aandacht te brengen van de nieuwe gemeenteraad. Ook zal de LPF blijven strijden voor politiek draagvlak inzake dierenwelzijn.
De relatie tussen mens en dier?
Alle dieren moeten op steun kunnen rekenen van alle mensen. Laten we met elkaar zorgen dat wij als mens meer onze verantwoordelijkheden zullen nemen als het gaat om de dieren, die wij van ons afhankelijk hebben gemaakt. Slechts dan is het mogelijk dat er minder dieren in de asielen terecht komen, vindt er minder verwaarlozing plaats en gaan we beter om met de dieren.