Wietkwekerij in ondergrondse containers aangetroffen

wietzee01Donderdagmiddag is er in Rockanje een flinke hennepkwekerij ontdekt. Er waren ongeveer 700 planten verborgen in 2 zeecontainers, die onder de grond zaten.

Medewerkers van de gemeente waren de containers op het spoor gekomen toen men aan het werk was, en de grond op een bepaalde plaats anders was.

Na graven werden de containers aangetroffen. Er is inmiddels begonnen met het ontmantelen van de kwekerij.

De kwekerij was vermoedelijk al langere tijd in gebruik. Dit kon onder andere worden afgeleid aan de staat van de containers en aan het feit dat regelmatig kwekerij-afval is gevonden in de duinen, maar dat kon niet bij deze locatie worden ‘gebracht’. Dat de plek lang on-ontdekt kon blijven heeft te maken met het feit dat het een deel van de duinen is waar normaal gesproken nauwelijks of geen publiek komt.

wietzee02

© Foto’s Sven van Beek

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl