Winnaar voorronde Kunstbende: Lost Time, Lost Son (video)

filmstrookDe 15 jarige Tujuh Litjens uit Pernis heeft vandaag de voorronde van “Kunstbende” gewonnen.

Tutjuh zit in Spijkenisse op de Blaise Pascal, in zijn vrije tijd vindt hij het leuk om bezig te zijn met het maken van film en animatie.

Hij heeft hier nog geen opleiding in maar overweegt wel om na het behalen van zijn HAVO, het Grafisch Lyceum of een soortgelijke opleiding te gaan doen.

tujuhZijn 7 minuten durende film, Lost Time, Lost Son, werd zondag vertoond in de stadsschouwburg in Middelburg. Het korte verhaal heeft hij zelf geschreven en gaat over een vader en zoon, het speelt zich af in Japan. Hij heeft medestudenten als acteurs gebruikt, vrienden heeft hij in het Japans teksten laten inspreken, vervolgens die tekst weer Nederlands ondertiteld en het materiaal dat hij gefilmd heeft bewerkt zodat het eruit ziet als een animatie.

Oorspronkelijk had hij zich ingeschreven voor de voorronde in Zuid-Holland maar door een technische tegenslag heeft hij dat niet gehaald. Tujuh heeft zijn film ook aangeboden aan MTV. Bij MTV vonden ze het zo’n leuk initiatief dat een nog zo jonge jongen de stoute schoenen aan durfde te trekken om zijn film te promoten bij zo’n grote televisiezender, dat ze hebben toegezegd dat wanneer hij zou winnen, de film uitgezonden zal worden. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Tekst verder onder video

{youtube}fS9hWbTMVd8{/youtube}

Kunstbende is een jongerenorganisatie voor talentontwikkeling en zoekt met een gevarieerd pakket aan projecten zoals de wedstrijd Kunstbende, Move Your Art en The Best of Kunstbende Tour aansluiting bij de leefwereld van duizenden jongeren.

De kern van de organisatie, de landelijke wedstrijd, wordt in 2010 voor de 20e keer georganiseerd. Veel artiesten komen voort uit de kweekvijver van Kunstbende. Bekende artiesten die hiervan deel uitmaken zijn o.a.: Trijntje Oosterhuis, Claudia de Breij, Krezip, Abdelkader Benali en Room Eleven. 

Jongeren tussen 13 en 19 jaar kunnen meedoen in de categorieën Muziek, DJ, Fashion, Theater & Performance, Film & Animatie, Dans, Taal en Expo. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2010 is het thema TIJD.

Op zaterdag 17 april start om 13.30 uur de landelijke finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl