Winnaars Lotto hoofdprijs werden afgeperst

lotto-afpersingDe politie Rotterdam-Rijnmond heeft de afgelopen weken acht mensen aangehouden die ervan verdacht worden een Hellevoets gezin dat een grote prijs in een loterij had gewonnen, te hebben afgeperst.

De verdachten, zeven mannen en een vrouw, zijn tussen de 20 en 35 jaar oud en komen uit Rotterdam, Ridderkerk en Hendrik-Ido-Ambacht.

De loterij had aan het gezin gevraagd mee te werken aan publiciteit rondom het winnen van de prijs. Daarom verschenen in enkele media artikelen over het gezin. Enige weken na de mediabelangstelling werd de gloednieuwe auto van het gezin beschoten met een groot kaliber vuurwapen. Ook kreeg de familie dreigbrieven.

Vuurwapens en munitie

De regionale recherche stelde daarop een onderzoek in. Uiteindelijk hield de politie eind september de eerste verdachten aan. Donderdagochtend is de achtste verdachte, een 23-jarige Ridderkerker, aangehouden worden. Uit het onderzoek bleek onder andere dat de verdachten door de mediaberichtgeving op het idee van de afpersing waren gekomen. Bij één van de verdachten zijn bij een zoeking vuurwapens en munitie gevonden.

De officier van justitie heeft van de acht verdachten een 35-jarige man uit Rotterdam en een 20-jarige vrouw uit Ridderkerk heengezonden. Zij blijven nog wel verdachte maar hun aandeel in de afpersing was klein. De andere zes verdachten zitten vast. De verdachten moeten op 16 december voor de rechtbank verschijnen.

Op 4 juni 2009 won het gezin uit Hellevoetsluis EUR 16,5 miljoen met de getallen 1-5-8-11-26-41 en de kleur oranje

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl