Zanger zingt een toontje lager

loboDe zanger die onder de naam Lobo in de jaren tachtig wereldwijd succes boekte met zijn hit ‘The Caribbean Disco Show’ heeft gisteren in het beklaagdenbankje van de Rotterdamse rechtbank moeten plaatsnemen om ontucht met een leerlinge.

De artiest, die naast zijn muzikale carrière ook werkzaam was als leraar natuurkunde in Spijkenisse, wordt door het openbaar ministerie (OM) ervan verdacht tien jaar geleden een minderjarige leerling te hebben gezoend en betast. De zanger erkende gisteren dat hij met het destijds vijftienjarig meisje had gerommeld.

Door de affaire met het meisje raakte Lobo in 2003 zijn baan als natuurkundeleraar op de Christelijke Scholengemeenschap Penta College kwijt. Afgelopen vrijdag moest de zanger daarom opstappen bij een andere scholengemeenschap. Hij moet als het aan het OM ligt een werkstraf van 180 uur vervullen en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden opgelegd krijgen. Verder zou hij zich volgens justitie onder toezicht van de reclassering moeten stellen, omdat er volgens de onderzoekers een kans op recidive bestaat.

Lobo raakte eind 1999 en 2000 door een gezamenlijke spirituele belangstelling bevriend met het meisje dat op het Penta College zat, waar hij als leraar en mentor werkzaam was. Het tweetal maakte afspraakjes na schooltijd en gaf elkaar cadeautjes. Ook nam Lobo zijn leerlinge af en toe mee naar een optreden, waar hij zijn nummer 1-hit uit 1981 ten gehore bracht.

Tijdens hun uitjes parkeerde Lobo regelmatig zijn auto ergens, waarna het tweetal op de achterbank plaatsnam. Daarbij lag het meisje steevast in de armen van de natuurkundeleraar. Op een dag ging het volgens Lobo mis, toen ze begonnen te zoenen. Dat kwam een aantal keren voor, waarbij de zanger haar ook betastte. Uiteindelijk werd de relatie verbroken. Het meisje trok in 2003, nadat zij haar diploma had gehaald, bij het schoolbestuur aan de bel over de dubieuze praktijken van de natuurkundeleraar. Lobo werd ontslagen, maar kon op een andere school weer aan de slag. In 2007 besloot het meisje alsnog aangifte bij de politie tegen de zanger te doen. Het slachtoffer zegt jarenlang slapeloze nachten te hebben gehad en haar vertrouwen in mensen te hebben verloren. Volgens het OM heeft de zanger zich schuldig gemaakt in zijn positie als leraar en moet hij daar ook zeker voor worden gestraft. De rechtbank doet op 1 februari een uitspraak.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl