Zeehelden in Brielle

zeeheldDe tentoonstelling is samengesteld door historicus Ronald Prud’homme van Reine, die talloze boeken over zeehelden en zeeslagen publiceerde evenals biografieën over Piet Hein, Michiel de Ruyter en Maarten en Cornelis Tromp.

Daarnaast heeft het museum nauw samengewerkt met de Nederlandse Postzegelvereniging, afdeling filatelie Brielle.

Het bestuur van deze vereniging leverde niet alleen het idee voor de tentoonstelling maar bracht ook de postzegelreeksen van de Nederlandse zeehelden, als bruikleen in.

Behalve de van de zeehelden uitgebrachte postzegels zullen ook de voorbeeldprenten en –reeksen worden getoond evenals een aantal geschilderde portretten en verschillende uitbeeldingen van zeeslagen.

Voor de tentoonstelling werden van verschillende musea in Nederland bruiklenen verkregen: Maritiem Museum Rotterdam, Museum Simon van Gijn, Museum voor Communicatie en het Streekarchief Voorne-Putten en Rozenburg. Bij de tentoonstelling verschijnt een gratis zaalblad. In de museumwinkel zijn publicaties van Ronald Prud’homme van Reine te koop.

De tentoonstelling is te zien tot en met 9 mei 2010.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl