Zes jaar geëist in Hellevoetse moord op woonboot

woonbootmoord-hellevoetsluis01Justitie in Rotterdam vindt dat de 41-jarige eigenaar van een woonboot in Hellevoetsluis voor zes jaar de cel in moet.

De verdachte wordt verantwoordelijk gehouden voor verdrinking van de 25-jarige Sammy.


Het slachtoffer was in februari 2009 met een vriend op de woonboot van de verdachte geklommen. De eigenaar hoorde dat vreemden aan boord waren en heeft de twee mannen, die beiden een verstandelijke beperking hebben, weggejaagd.

De eigenaar van de boot is hen achterna gelopen en heeft beiden in het ijskoude water van de Industriehaven van Hellevoetsluis gegooid. Sammy is vervolgens verdronken.
De vriend van het slachtoffer kon er zelf weer uitkomen.

De verdachte zegt dat hij het tweetal ‘alleen een lesje wilde leren’ en vindt dat hij niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor de dood van de man.

woonbootmoord-hellevoetsluis02

© Foto’s : Dion Meijer / VPinfo.nl

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl