Zoektocht Farida gaat door in Mallebos Spijkenisse (update 3)

mallebosfaridaDe politie zoekt donderdag in het Mallebos bij Spijkenisse naar de sinds vorig jaar vermiste Farida Zargar. De zoektocht gebeurt op basis van specifieke aanwijzingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) gemeld.

De politie vond woensdag na een onderzoek bij een woning in Spijkenisse een voorwerp dat ,,van belang zou kunnen zijn in het onderzoek” naar de verdwijning van de 22-jarige vrouw, zo liet het OM weten.

Update 1: In het Mallebos is al een aantal keren gezocht naar de vermiste vrouw. Daarbij zijn diverse spullen van Farida gevonden, onder andere haar fiets en sleutelbos. Ook op deze plaats in het bos is al eerder gezocht. De eerste keer lag er sneeuw en was de grond bevroren. Bij de grote zoekactie door het leger in maart is deze locatie niet opgevallen.

Het onderzoek naar de vermiste Farida Zargar kwam in een stroomversnelling na de aanhouding van twee mannen op verdenking van bedreiging met een vuurwapen. In de woning waar zij verbleven in de Venusstraat in Spijkenisse werd onder andere Farida’s tas gevonden.

Een van de twee mannen, een 34-jarige Spijkenisser, werd eind oktober opnieuw aangehouden, nu als verdachte van betrokkenheid bij de verdwijning van Farida Zargar. In de woning waar hij verbleef zijn sindsdien een aantal zoekingen door de politie gedaan. Bij een onderzoek onder een schuur in de tuin van het huis werd woensdag een voorwerp gevonden dat van belang kan zijn in het onderzoek. Dat wordt nu onderzocht bij het NFI. Mogelijk kan later deze week meer gezegd worden over dit voorwerp.

De man zit nu in voorlopige hechtenis op verdenking van ontvoering de dood ten gevolge hebbend.

Update 2: Zojuist is de verdachte gearriveerd in het Mallebos. 
Update 3: Verdachte heeft plek aangewezen, er wordt momenteel gegraven. 

Foto: @Remcofotografie via Twitter

mallebosfarida3{youtube}OBhKe0kqEUQ{/youtube}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl