Zwemmoslima’s

boerkiniIn Den Haag wilde de VVD, D66 en SP het ‘gescheiden zwemmen’ afschaffen. Logisch. Lijkt me. De PvdA is echter tegen. En hoe?

Zij verwijt de andere partijen een ‘politiekcorrecte’ rechts-populistische en kleinzielige houding’. Hatseflats. De SP toont zich zelfs ‘van haar meest rechtse kant’

“Sinds wanneer moet sporten per se gemengd?” vraagt PvdA woordvoerder Koen Baart zich af. “Gescheiden zwemmen spoort vrouwen juist aan tot sportdeelname.”

Natuurlijk.

Een minor detail. Al die boerka-zwem-handschudincidentjes zijn kleine voorvallen. Met weinig impact. Natuurlijk. En toch. We moeten uitstralen waar we voor staan. En dat is dat we een land zijn waar we dingen samen doen – niemand wordt gescheiden.

Dit is een typisch voorbeeld is van de ‘lieve PvdA’. Of de naïeve. De aaiende, paaiende. Gek genoeg komt die overeen met de Marcouchistische PvdA – die ook aaiend en paaiend wil zijn tegen diegene die graag willen dat hun dochters geen mannen zien.

Want daar gaat het om. Van wie komt het verzoek om gescheiden te mogen zwemmen? Van de mannen. Van de vaders. Van de bevoogders. Van de djellaba’s die hun wil op willen leggen. Het verzoek komt niet van de meisjes die aan de wethouder vragen: mogen wij alsjeblieft gescheiden worden van de jongens.

Hetzelfde met die gescheiden overheidsloketten in een moskee in Utrecht. Of dat theater dat mannen en vrouwen scheidt. Of die door de overheid betaalde straatcoach die onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen door die laatste groep geen hand te geven.

Als sociaaldemocraat moet je je afvragen: voor wie is dit? Wie help ik? Maar zover komen velen niet. Die denken: ja, geef die mensen die vrijheid. Als ze gescheiden willen zwemmen, inburgeren, kleien, macrameeën of wat dan ook, dan moeten ze dat kunnen. Ze weten echter niet wat voor signaal ze afgeven. Nieuwkomers denken al snel: zo gaat dat hier kennelijk ook. Ook hier scheiden ze mensen om ze ongelijk te behandelen.

Wil je dat? Ik denk het niet. Volgens mij wil je een Nederland laten zien waar je trots op bent. Vooral die gelijkheid, die vrijheid en die broederschap. Wij doen hier dingen samen. Mannen en vrouwen zijn hier gelijk. Dat is Nederland. Dát moeten we uitdragen. Maar ik begrijp dat als je dat doet, dat je je dan van je ‘meest rechtse kant laat zien’.

Mijn moslima zou zeggen: stelletje fukimams die je in je kruis tasten. En de PvdA die daar achter staat.

Toen zei ik: hatseflats.

marcel

 

 

 

 

 

 

Marcel Duyvestijn

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl