Beste Geert,

Nou, ik was er vandaag hoor, op onze, normaal zo gemoedelijke markt… Ik ben een Nederlander en je weet, die zijn gek op gratis, dus de jacht op een spuitbus verzetsspray was geopend, want jij zegt immers dat ik mij onveilig moet voelen in mijn dorp..

Ik vond trouwens wel dat je haar niet echt goed zat en dat je er slecht uitzag, je zult wel weinig slapen en dat kan ook bijna niet anders wanneer je telkens zulke ludieke acties moet verzinnen en moet bedenken waar er verdeeldheid gezaaid kan worden.

Een spuitbus heb ik niet kunnen scoren, je had er te weinig meegenomen en een gesprekje met Frits maakte al gauw duidelijk dat het om erge dure busjes ging …

Dus je kondigt een actie aan, neemt 25 beveiligers mee en brengt het hele politiekorps van Nissewaard op de been en deelt vervolgens 70 busjes uit, Nissewaard heeft 84.000 inwoners maar je was natuurlijk vergeten dat even na te kijken.

Dure busjes, gelukkig kost die beveiliging en politie niets, want ja, die betaal je tenslotte toch ook uit eigen zak…

Verbaasd heb ik rondgelopen en zag vrouwen demonstreren, tegen racisme, zij werden in een politiebusje afgevoerd, ik zag een vader met een huilend kind op zijn arm schreeuwen dat deze vrouwen verkracht moesten worden, ik zag een jongen met een ander kleurtje uit de menigte gehaald worden door jouw beveiligingsmensen.

Het was een apart sfeertje tussen mensen die normaal niet hun mening over straat schreeuwen, ik zag haat in de ogen en weet je, ik was niet eens bang, alleen een soort van verdrietig… Weet je Geert, ik vraag me af, wat was hier nu het doel van, het nut zogezegd, had het wel een doel?

Onrust zaaien en hem dan peren ( is Rotterdams), was dat de bedoeling?
Zie ik het verkeerd leg het me dan gerust uit, ik beloof je dat ik goed zal luisteren en zal trachten het te begrijpen.

Hier in Nissewaard zo’n actie opzetten terwijl hier geen AZC is, hoe loos is dat..en als die er wel zou zijn denk je dan echt dat wij vrouwen ons moeten verdedigen?

Maar goed, je hebt je aandacht weer gehad, de hele Nederlandse pers was uitgelopen voor jou, met de gewone burger heb je niet gesproken, dus daar kwam je niet voor.
Ik ga vanavond maar eens kijken naar de NOS, Hart van Nederland en alle andere zenders om te kijken of je wellicht nog iets zinnigs hebt gezegd, want dat konden we door alle beveiliging om je heen niet horen.

Maar wil je me nog wel zo’n spuitbusje sturen, niet om me te verdedigen tegen testosteronbommen, maar het was gratis dus ik wil er ook graag 1.

Liefs,
Wilma

13 Reacties

 1. mootje

  Geweldig! ! Je mening verkondigen kan ook anders meneer Wilders !
  Doe dit soort dingen lekker op een onbewoond eiland ofzo, of kom met oplossingen waar we ook op lange termijn iets aan hebben in plaats van onrust stoken en verder niks doen.

 2. Ezria

  Wat een geweldig stuk! Heb genoten, vooral 70 busjes voor 84.000 inwoners! Onderkoelde, zeer waarschijnlijk Rotterdamse schrijfster!

 3. Johan

  Wilma behoort vast en zeker tot het volk dat met spandoeken de arme vluchtelingen welkom heet en het moge onderhand duidelijk zijn dat dit volk pas op andere gedachten zal komen als het te laat is, “als de arme vluchtelingen ook hier aan het rellen en verkrachten gaat”.

  1. Tineke

   Wel erg kort door de bocht. Als er een groep Nederlandse jongeren zich slecht gedraagt zijn toch ook niet ineens alle Nederlandse jongeren slecht?

   1. johan

    Als dit vaak voorkomt in een bepaalde groep moet men het in ieder geval niet proberen te verzwijgen.
    Het mag toch wel duidelijk zijn dat in hei Islamitisch geloof de vrouw een heel andere rol heeft dan we hier gewent zijn, als je dan ook nog een ongelovige bent (ongelovig betekent in dit geval, geen Islamiet, want er bestaat maar 1 god, dat is Allah) dan ben je dus helemaal niets.

 4. Wantrouwend Burger

  Wat is dit voor idiote linkse prietpraat. Ik vraag me altijd af waarom die linkse malloten altijd maar het uiterlijk erbij halen.
  Die man zaait helemaal geen onrust maar hij probeert mensen zoals u wakker te schudden voor een enorm groot gevaar.
  Vluchtelingen, mensen die niks te verliezen hebben gaan geen bijdrage vormen aan onze economie maar zullen de welvaart nog verder onder druk zetten. De normen en waarden van mensen met een islamitische achtergrond staan nagenoeg haaks op die van ons. Afvalligen worden afgeslacht. Vrouwen zijn minderwaardig. Voelt u zich thuis in een land waar men met vlaggen van IS staan te wapperen ? Waar men de shaira wil invoeren ? In een land waar terroristen de volledige vrijheid krijgen om “terrorisme congressen’ te organiseren ? Nederland financiert zijn eigen ondergang.
  Beste Wilma u weet niet wat er in Keulen is gebeurd want u was er kennelijk niet bij.
  Het lijkt me aanbevelenswaardig voor u om te emigreren naar 1 van die moslimlanden. Waarom neemt u het vliegtuig niet naar Pakistan als het u hier niet bevalt.

  1. Remco

   Dat lijkt me allemaal wat kort door de bocht, Wantrouwende Burger. De mensen die hier komen hebben niet zozeer niets te verliezen, maar hebben net álles verloren (soms zelfs kinderen/familie). Misschien goed om even stil te staan bij een scenario waarbij je zelf zoiets wanhopigs zou doen. Niet omdat ze de sharia zo’n goed idee vinden in ieder geval. Daar vluchten ze voor en hebben er misschien wel grotere afkeer tegen dan wij.
   Laten we mensen niet in hokjes zetten, dan gaan ze zich daar alleen maar naar gedragen. Laten we mensen beoordelen op hun daden en vluchtreden. Wie vlucht voor zijn leven verdient onderdak (= mensenrecht) en een kans op een nieuw leven. Wie zich misdraagt wordt als zodanig behandeld. Vluchteling of niet. Maar nooit eerder.

   @Wilma goed te zien dat er mensen met een open geest en open hart hun mening geven. Angst brengt zelden iets positiefs, geloof in je medemens veel vaker wel (en zo zou je zelf ook behandeld willen worden).

 5. Jacques Smeets

  De vraag aan Wilma zou kunnen zijn: “Wat is jouw dieper liggende reden om over dit probleem te schrijven?
  De vraag die ik mij zou moeten stellen is: “Waarom reageer ik erop?”.

  Welnu, omdat het een zeer ingewikkeld probleem betreft waarin de politiek een zeer belangrijke rol speelt, kan ik de conclusie trekken dat ik het niet zal oplossen. En Wilma ook niet. Maar ook de andere respondenten niet. Ik vraag mij af wie dit probleem überhaupt moet of kan oplossen. De EU wellicht?
  Maar wat moet ik dan met de mededeling van Frans Timmermans dat meer dan 60% van de “vluchtelingen” die momenteel Europa binnenstromen, niet afkomstig zijn uit landen waar oorlog heerst?
  En wat moet ik met de mededeling van een homoseksuele Syriër die zojuist bij Evan Jinek vertelt dat de oorlog niet de echte reden is om te vluchten, maar dat dit zijn homoseksualiteit is. En dat hij zich alleen maar veilig zou voelen in Amsterdam, omdat dit hét centrum van tolerantie op dit gebied is (ik vat het maar even samen in eigen bewoordingen).

  Ik weet niet meer wie of wat ik écht moet geloven. Wilders is in elk geval een politieke bedreiging voor de coalitie. De opmerking van Timmermans zal koren op de molen zijn voor de PVV. Zo werken die natuurlijke wetmatigheden nu eenmaal.

  Gelukkig heb ik al heel lang geen angst meer voor dit soort zaken. Ik leef mijn leven en luister vooral naar mijn hart. Dat is immers de plaats waar denken en voelen bij elkaar komen.

  de blauwe diender

 6. Jenneke

  Johan en/of wantrouwende burger,

  Volgens mij zijn mensen als Geert Wilders net zo’n groot gevaar voor de samenleving.
  Hij roept alleen maar en geeft geen echte oplossing.
  Wat dacht je van Hollanders die de boel vernielen en alleen opruiende taal staan te schreeuwen bij bijeenkomsten. Dat doen alleen mensen met oogkleppen op.
  Johan, ga je eens goed informeren. Het is heel complex, dus je moet moeite doen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl