Grootste daling inbraken in december in Spijkenisse

Minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie heeft in Spijkenisse de ‘Harm Alarm Bokaal’ uitgereikt aan het politiedistrict Rijnmond Zuid-West. In dit district daalde het aantal woninginbraken in december met maar liefst 39 procent. De bokaal is vernoemd naar Harm Alarm, het symbool van de landelijke campagne ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk’. De jaarlijks te winnen bokaal wordt dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.

Minister Van der Steur na de uitreiking van de ‘Harm Alarm Bokaal’ aan het politiedistrict Rijnmond Zuid-West. Op de tweede plek staat het district Hart van Brabant, daar daalde het aantal inbraken in december 2015 met 31 procent in vergelijking met het jaar daarvoor. De definitieve inbraakcijfers over 2015 voor heel Nederland worden later dit jaar bekend gemaakt.

De prijs is bedoeld voor iedereen, politie en buurtbewoners, die het afgelopen jaar hard heeft gewerkt om woninginbraken te voorkomen en om inbrekers op te sporen en te bestraffen. Omdat in de donkere maand december het vaakst wordt ingebroken, wordt de bokaal in deze maand uitgereikt.

Minister Van der Steur: “De aanpak van woninginbraken is teamwork. Het is een prestatie van formaat van het district Rijnmond Zuid-West, die we niet zomaar voorbij willen laten gaan. Niet alleen een prestatie van de politie en gemeenten, maar ook van alle oplettende burgers.”

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl