Oppositie gaat beter samenwerken

Op woensdagavond 7 januari hebben de oppositiepartijen overlegd over de wijze waarop zij de komende periode kunnen samenwerken om gezamenlijke idealen te realiseren. Al snel nadat bekend werd dat de coalitiepartijen weer met elkaar verder wilden voor de komende periode ontstond de behoefte bij de oppositie bijeen te komen. Op initiatief van de grootste oppositiepartij PvdA werden Trots, SP, LOB, D66 en CU-SGP uitgenodigd voor het uitdenken van een gezamenlijke strategie.

De komende periode zullen de oppositiepartijen samenwerken om oppositie te voeren tegen slechte plannen van de huidige coalitiepartijen ONS, VVD en CDA. Er zijn verschillende onderwerpen waarop de partijen nadrukkelijk de samenwerking zullen zoeken, zoals de zorg, werk en kernenbeleid.

Smalle meerderheid

De huidige coalitie heeft maar een smalle meerderheid in de raad, dus het is belangrijk dat de oppositiepartijen elkaar snel en gemakkelijk kunnen vinden. De voorgaande jaren heeft de coalitie weinig ruimte geboden aan de oppositiepartijen, waardoor samenwerking noodzakelijk is.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl