Tarieven parkeergarages Spijkenisse onder gemiddelde

De tarieven van de parkeergarages in Spijkenisse liggen onder het gemiddelde van Nederland. Detailhandel Nederland onderzoekt jaarlijks de parkeertarieven en de parkeeraccommodaties bij een aantal gemeenten. Alhoewel Nissewaard niet betrokken is bij dit onderzoek kan er een goed vergelijk worden gemaakt met de uitkomsten van de 28 gemeenten.

Er zijn 28 gemeenten onderzocht, waaronder drie grote. Het gemiddelde tarief van de onderzochte garages is € 2,77 per uur. In Spijkenisse is dat € 1,00 per uur waarbij real time parkeren is ingevoerd, dit komt neer op 10 cent per 6 minuten.

De parkeergarage die de Nationale Parkeertest won heeft een tarief van € 1,00 per 24 minuten, wat omgerekend neerkomt op € 2,50 per uur.

Van de 28 gemeenten heeft maar een gemeente de tarieven verlaagd, het gemiddelde tarief steeg met 2 %.

Spijkenisse heeft in 2014 gekozen om als pilot de parkeertarieven flink te verlagen. Deze ging van € 1,90 per uur met een starttarief van € 1,90 naar € 1,00 per uur, real time (afrekenen per minuut).

Real time afrekenen en goede bewegwijzering behoren tot de aanbevelingen van Detailhandel Nederland. Ook veilige en schone garages zijn belangrijke aanbevelingen.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl