1 dode bij schietincident Perzikgaard

perzikgaard01Tussen 15:00 en 15:45 uur heeft er een schietincident, in een bovenwoning aan de Perzikgaard te Spijkenisse plaatsgevonden, waarbij 1 dode te betreuren valt.

Volgens de eerste berichten zou het slachtoffer, samen met een andere man, de ongeveer 30 jarige bewoner van het huis waar het incident plaatsvond hebben willen beroven.

Een kennis, van de bewoner. kwam hem tegen toen deze bebloed onderweg was om zichzelf te melden bij de politie. Volgens de kennis had de bewoner aangegeven, dat 2 mannen hem wilden beroven. Er brak hierbij een vechtpartij uit waarbij de bewoner het vuurwapen dat één van de mannen trok, wilde afweren, waarna het afging en de andere man geraakt werd.

Buurtbewoners vermoeden dat de bewoner een drugshandelaar is omdat er in het weekend met grote regelmaat auto’s stoppen en na korte tijd weer wegrijden.

De technische recherche is inmiddels aanwezig voor onderzoek in de woning. Het dodelijke slachtoffer is nog niet uit de woning gehaald.

Ouders die hun kinderen uit het naastgelegen kinderdagverblijf kwamen halen, reageerden vooral verbaasd. Het is niet het eerste gewelddadige incident dit jaar in Spijkenisse, waarbij een dode is gevallen.

Update: De politie heeft bevestigd dat het om een roofoverval ging. Rond 16:00 uur kwam de 31 jarige inwoner uit Spijkenisse dit melden, hij is aangehouden voor verder verhoor. Na controle trof de politie een dode man aan in de woning van de melder. Het is niet bekend of de mannen elkaar kenden. Of er sprake is van meerdere overvallers is ook nog niet bevestigd door de politie.

Het onderzoek in de woning en het buurtonderzoek lopen nog.

perzikgaard01aperzikgaard02aperzikgaard03© Foto’s Irene Hoogenraad en Dion Meijer / vpinfo.nl

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl