1e en 2e Slag Rockanje ontvangen opnieuw Blauwe Vlag

blauwevlag2012In Rockanje wappert opnieuw de Blauwe Vlag aan de Eerste en Tweede Slag. De Blauwe Vlag is een internationaal milieukeurmerk dat jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die schoon en duurzaam zijn.

In totaal ontvingen 52 Nederlandse stranden en 88 jachthavens de Blauwe Vlag. De vlaggen zijn uitgereikt door de heer Poelmann, voorzitter Nederlandse Blauwe Vlag Jury, op 25 mei in Noordwijk.

Wethouder Van Montfoort ontving in bijzijn van Jolanda de Leeuw van Weenen, beleidsmedewerkster toerisme en recreatie van de gemeente Westvoorne, de Blauwe Vlag.

De internationale jury voor de Blauwe Vlag kende dit jaar in Nederland 140 Blauwe Vlaggen toe. Dit is een stijging van 9% ten opzichte van 2011. Met dit hoge aantal behoort Nederland tot de Europese koplopers van de Blauwe Vlag-campagne.

De Eerste en Tweede Slag Rockanje verdienen de Blauwe Vlag omdat deze voldoen aan de strenge eisen van de vlag. Deze eisen zijn: schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl