1ste paal de grond in

hetland01Het blijft een symbolische uitdrukking. De eerste paal is namelijk zelden of nooit de eerste echte paal. Bij het slaan van de eerste paal in de nieuwbouw op Het Land waren al meer dan 70 palen de grond in gestamd door de kolossale heimachine.

Onder grote belangstelling van nieuwe bewoners, die met bussen werden aangevoerd, mensen uit de politiek en betrokkenen van de bouwbedrijven, werd door wethouders Mourik en ’t Hart de eerste paal geslagen.

Ballonnen gingen hierna de lucht in en het vuur spuide uit speciale machines.

Het Land is een van de weinige nieuwbouwprojecten waarvoor wel voldoende aandacht bestaat bij de kopers. De eerste fase is uitverkocht en van het tweede deel is circa 60% nu verkocht. Het wordt een nieuwbouwwijk in de hogere middenklasse met brede lanen en tuinen zowel voor als achter het huis.

De eerste contouren van de nieuwe wijk zijn al duidelijk te zien. Zo zijn her en der de lanen al geasfalteerd. Het was voor veel nieuwe bewoners al haast niet meer voor te stellen dat een paar jaar geleden, hier de loodsen van Baris stonden. Opvallend is dat veel nieuwe bewoners behoren tot de doorstromers die nu al wonen in deze gemeente.

Vanaf nu kunnen zij goed zien hoe de bouw van de wijk vordert. Over een jaartje zullen zij hun intrek kunnen nemen in de dan op te leveren huizen.

hetland02hetland03hetland04hetland05© Foto’s Cok de Coninck

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl