27 mensen zetten aangifte tegen Spijkenisser ziekenhuis door

rvp-2012Van de tientallen mensen die telefonisch bij de politie in Rotterdam meldden dat ze aangifte wilden doen tegen het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse, hebben 27 mensen de aangifte daadwerkelijk gedaan.

De afgelopen weken zijn alle melders benaderd door de politie en medewerkers van het Bureau Opsporing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

De aangiften worden nu beoordeeld door het Expertisecentrum Medische Zaken van het Openbaar Ministerie dat is ondergebracht bij het parket in Rotterdam. Of het tot een nader (strafrechtelijk) onderzoek komt is nog niet te zeggen, zo is aan de aangevers meegedeeld. De aangiften zijn gericht tegen verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Het OM en de politie besloten tot de inrichting van een telefonisch meldpunt bij de co├Ârdinator van medisch rechercheurs van de politie nadat uit een eigen intern onderzoek van het ziekenhuis in 2010 een mogelijk onverklaarbaar hoog aantal sterfgevallen zou blijken op de afdeling cardiologie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl