Afrikaanse onderscheiding voor prof. dr Harold Robles

onderscheidingProf. dr Harold Robles, de oprichter van MKI die onlangs de Zuid-Afrikaanse Nobelprijswinnaar Desmond Tutu naar Nederland haalde, heeft de ‘Outstanding African Personality Award 2012’ gekregen. Robles ontving deze onderscheiding van The Voice African News Magazine vanwege zijn grote inzet voor de gezondheidszorg in de wereld, in het bijzonder in de townships van zuidelijk Afrika.

Robles werd voorgedragen door Peter Goosen, de Zuid-Afrikaanse ambassadeur in Nederland.

De uitreiking van de Award vond plaats in Amsterdam. De leden van het comité van The Voice News Magazine waren unaniem in hun oordeel om Robles deze award toe te kennen. Hun motivatie: “Het harde werk en de toewijding van Dr Robles en zijn MKI zijn een bewijs van zijn overtuiging dat elke gemeenschap de kennis moet hebben om ziekten te voorkomen en de beschikking moet hebben over competente en toegankelijke gezondheidszorg. Naar onze mening is dit een wereldwijde boodschap die moeten worden gehoord in alle Afrikaanse dorpen en steden.”

Eerder deze maand ontving Robles reeds de ‘Kleurrijke Prijs’vanwege zijn niet aflatende inzet om in ontwikkelingslanden zijn kennis te delen door middel van gezondheidgerelateerde trainingen, onder meer in zuidelijk Afrika: “De gedrevenheid en passie waarmee Harold de lokale gezondheidsmedewerkers en de lokale bevolking onder zijn hoede neemt, hebben geleid tot vele MKI Health Informatiecentra waar jaarlijks duizenden mensen deelnemen aan de verschillende workshops en voorlichting krijgen over onder andere seksuele voorlichting, tuberculose en persoonlijke hygiëne.”

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl