Afronding groenplan oude begraafplaats Maria Rust

maria-rust-zacht01Op vrijdag 23 november zullen mevrouw Korevaart van de werkgroep ‘Maria Rust’ en wethouder Van Lith van de gemeente Westvoorne om 14.00 uur het groenplan op de begraafplaats Maria Rust officieel afronden.

Met het planten van de laatste beplanting op de begraafplaats aan de Zeeweg in Rockanje kunnen zij terugkijken op een succesvol project.

De werkzaamheden bestonden uit het verwijderen van zieke en dode bomen en het vervangen van de haag van de begraafplaats. Ook is nieuwe beplanting aangebracht die bestaat uit bomen, vaste planten en bolgewassen.
Door de nieuwe beplanting krijgt de begraafplaats de kenmerken van een dorpspark, een ontmoetingsplaats met een rustieke uitstraling.

Het groenplan is ontwikkeld door de werkgroep Maria Rust, een onderdeel van Historische Vereniging Westelijk Voorne, de aannemer Griffioen en de gemeente Westvoorne.
Het groenplan is een element van de totale restauratie van Maria Rust, gestart in 2010.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl