Angelus Merula en Blaise Pascal gaan samenwerking aan

scalaVanaf augustus 2012 gaan de vestigingen Angelus Merula en Blaise Pascal te Spijkenisse uit doelmatigheidsoverwegingen een intensieve onderwijskundige samenwerking aan.

Vanaf dat moment zullen zij zich gezamenlijk presenteren onder een gemeenschappelijke naam: Scala.

Door de bundeling van krachten en het samenvoegen van de mavo en het vwo ontstaat een nieuwe structuur die de school beter in staat stelt om de leerlingen niveaugericht op te leiden. De samenwerking betekent dat de brugklasleerlingen die in augustus 2012 op school komen, op basis van het advies van de basisschool geplaatst worden in het mavo-havogebouw aan de Heijwegenlaan of het havo-vwo-gebouw aan de Curieweg.

Een belangrijk uitgangspunt is dat de huidige transparante doorlopende leerlijn voor alle leerlingen in stand blijft en verder wordt versterkt. Bijkomend voordeel is dat alle leerlingen in de nieuwe structuur ook gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die daardoor ontstaan.

Voor de zittende mavo- en havoleerlingen verandert er niets. Zij kunnen de opleiding afmaken in het gebouw waar ze nu zitten. Ook de atheneum- en gymnasiumleerlingen van de leerjaren 2 t/m 6 kunnen hun opleiding in het gebouw aan de Heijwegenlaan afmaken. De leerlingen van het huidige eerste leerjaar atheneum/gymnasium stappen over naar het gebouw aan de Curieweg bij de start van het vierde leerjaar in augustus 2014. De betreffende ouders worden op korte termijn uitgenodigd voor een informatieve bijeenkomst.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl