Archeologisch onderzoek aan de Hogeweg

ijzertijdboerderijIn 1987 is er al onderzoek gedaan aan de Hogeweg in Spijkenisse waaruit bleek dat er resten liggen van een boerderij uit de ijzertijd.

Onlangs heeft het waterschap de opdracht gegeven de archeologische grondwerkzaamheden te begeleiden, welke deze week zullen worden afgerond.

Na een opgraving wordt op basis van alle gegevens een opgravingsverslag gemaakt, zodat alle belangstellenden en collega-archeologen kunnen nalezen wat er werd gevonden.

Hierin staan bijvoorbeeld ook de resultaten van dendrochronologisch onderzoek. Het bodemarchief zelf bestaat niet meer, maar aan de hand van alle gedocumenteerde gegevens is het mogelijk een reconstructie te maken van het dagelijks leven in voorbije eeuwen.

{youtube}mq1DzHaT0Q0{/youtube}

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl