Arrestatieteam beeindigt korte gijzeling Hellevoetsluis

politie03In de nacht van maandag op dinsdag heeft het arrestatieteam van de politie rond 03.00 uur een einde gemaakt aan een korte gijzeling in een woning aan de Orion in Hellevoetsluis.

De 55-jarige bewoner van het pand hield zijn vrouw daar tegen haar zin vast en was bewapend met iets dat leek op een dubbelloops geweer.

 

Na een verzoek van medewerkers van het Riagg gingen twee agenten rond middernacht naar de woning. Ze spraken met de bewoners, maar tijdens het gesprek werd de 55-jarige man erg aggresief, sloeg de deur dicht en trok zijn vrouw, die duidelijk aangaf naar buiten te willen, ruw mee naar de woonkamer. De agenten probeerden de deur in te trappen en toen dat niet bleek te werken, haalden ze een breekijzer uit de dienstauto. Terug bij de deur zagen ze echter dat de man iets dat leek op een dubbele loop tevoorschijn had gehaald. Hij richtte dat door de ruit van de deur en schreeuwde dat hij zou schieten. De agenten verzochten direct om versterking, en onderhandelaars en het arrestatieteam werden gewaarschuwd.

Nadat de onderhandelaar de vrouw telefonisch naar een veilige plek in de woning had gedirigeerd, wist het arrestatieteam de man, die inmiddels was gekalmeerd, snel te overmeesteren. Hij is aangehouden. Met de vrouw gaat het naar omstandigheden goed. Het ‘wapen’ bleek nep te zijn.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl