Besluit woningbouwplan De Rots

de-rotsOp 29 mei 2012 heeft de gemeenteraad van Westvoorne besloten om op locatie De Rots twaalf beneden-bovenwoningen (starterswoningen) en drie seniorenwoningen te bouwen.

De beneden-bovenwoningen bestaan uit zes sociale huurwoningen en zes starters-koopwoningen. De gemeenteraad vindt het belangrijk dat er starterswoningen worden gebouwd in Rockanje.

De komende maanden wordt het woningbouwplan uitgewerkt tot een aanvraag om omgevingsvergunning.

Vanaf september 2011 tot en met januari 2012 heeft de werkgroep ‘De Rots’, op basis van door de raad opgestelde randvoorwaarden, gewerkt aan een mogelijk bouwplan voor locatie De Rots.

De werkgroep ‘De Rots’ bestond uit een vertegenwoordiging van omwonenden, Houd Rockanje Laag, ondernemers, Huurdersvereniging Westvoorne en gemeente Westvoorne.

Uiteindelijk zijn twee varianten, die recht doen aan het dorpse karakter van Rockanje, voorgelegd aan de gemeenteraad. Een variant met twee-onder-een-kapwoningen en een variant met beneden-bovenwoningen. De raad heeft gekozen voor de variant met beneden-bovenwoningen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl