Binnenkort in de Boekenberg

Binnenkort in de Boekenberg de volgende activiteiten: Een lezing over Maasvlakte 2, de film Dans La Cour en de Bibliotheek draait Samba.

Lezing Maasvlakte 2

Op zaterdag 25 april om 14.00 uur neemt havengids Rinus de Jongh u in de bibliotheek mee naar de Maasvlakte 2. We praten deze middag over de uitbreiding van de haven en hoe deze tot stand is gekomen.

We staan stil bij wat er momenteel allemaal plaatsvindt. Het transport, de recreatieve mogelijkheden, het milieu en de veiligheid komen aan bod. Het Rotterdamse haven-gebied is een prachtig voorbeeld van hoe een groot industriegebied hand in hand kan gaan met flora en fauna. Soms natuurlijk ontstaan en soms gecreëerd.

Entreekaarten zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Datum: Zaterdag 25 april 2015 Aanvang: 14.00 uur Eindtijd: 16.00 uur
Toegang: € 2,50

Dans la cour

Kom op woensdag 29 april naar de bibliotheek voor de hartverwarmende film Dans la cour. De film is Frans gesproken, maar Nederlands ondertiteld.

Het is een intiem verhaal over de veertigjarige Antoine die besluit te stoppen met zijn muziekcarrière. Een paar dagen later gaat hij aan de slag als conciërge van een residentieel gebouw. Mathilde, een recentelijk gepensioneerde bewoonster van het gebouw ontdekt een barst in haar muur. Ze raakt in paniek: staat het gebouw op instorten? Tussen Antoine en Mathilde ontwikkelt zich al snel een moeilijke maar hechte vriendschap.

Entreekaarten zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Datum: Woensdag 29 april 2015 Aanvang: 20.00 uur Eindtijd: 22.00 uur
Toegang: € 5,-

Bibliotheek draait Samba

De makers van Intouchables brengen u een geheel nieuwe film! Kom op vrijdag 1 mei om 14.00 uur in de bibliotheek kijken naar Samba. Een aangrijpend verhaal over de zoektocht naar werk, liefde en geluk.

Na het wereldwijde succes van Intouchables zijn regisseurs Olivier Nakache en Eric Toledano terug met hun nieuwe film Samba, wederom met de charmante Omar Sy in de hoofdrol. Samba kwam tien jaar geleden vanuit Senegal naar Frankrijk, waar het ene na het andere rotbaantje hem opwachtte.

Alice is een manager uit het bedrijfsleven die net een burn-out heeft gehad. Samba doet er alles aan om een werkvergunning te krijgen, terwijl Alice haar best doet haar leven weer op de rails te krijgen als medewerkster bij een vrijwilligersorganisatie. Beiden hebben moeite om los te komen uit hun dagelijkse sleur, totdat het lot hen samenbrengt. Vol humor en emotie slaat hun leven een nieuwe weg in naar geluk. Maar wat als het leven meer fantasie bevat dan zij in huis hebben?

Entreekaarten zijn tijdens de service-uren verkrijgbaar bij de klantenservice in de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl.

Datum: Vrijdag 1 mei 2015 Aanvang: 14.00 uur Eindtijd: 16.00 uur
Toegang: € 5,-

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl