Boekhouding parkeren Spijkenisse rampzalig

stadhuisgarageDe gemeenteraad dient de gemeente te controleren, dat is één van de taken die een gemeenteraad heeft. En om dat te kunnen doen, hebben zij gegevens nodig.

Daarom hadden enkele raadsfracties om aanvullende gegevens gevraagd. Die cijfers over 2011 kregen ze…… en hoe!!!!!

Er klopt niets van de wijze waarop de omzetten zijn ingeboekt. Gevolg hiervan is dat men ook niet weet welke omzetten er per maand per garage of parkeergebied is geboekt.

parkeermonitor1

Letterlijk verantwoord wethouder de Vos:

Duidelijk is te zien dat dit niet overeen kan komen met het werkelijke parkeergedrag. De maand juni kan geen piek zijn en april en mei zijn wel erg laag. Vermoedelijk zijn dit de maanden waarop de omzet in de administratie is verwerkt. Aangenomen mag worden dat de totale omzet (op jaarbasis) correct is.

Dit is te lezen in de verantwoording welke besproken gaat worden in de ROB commissie volgende week.
Een aanname dat de omzet correct is, daar zal de gemeenteraad het mee moeten doen. En op basis van aannames zal men verder beleid moeten formuleren.

parkeermonitor2

Wie zich er verder IN verdiept, krijgt alleen maar meer vragen. Zo leveren de naheffingen “slechts” € 272.987.- op. Maar welke kosten er tegenover staan. Is niet helder. De lasten aan personeel en andere kosten gekoppeld aan de uitvoering zijn niet helder in kaart gebracht. Al met al, genoeg gesprekstof over parkeren in Spijkenisse.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl