Brielle en Westvoorne willen niet met Spijkenisse

fusie-bernisseBrielle ziet voorlopig niets in een gemeente Voorne-Putten. Dat heeft de gemeenteraad geantwoord naar aanleiding van vragen van de collega’s in Bernisse.

En daarmee laat Brielle het zelfde antwoord horen als eerder door de gemeente Westvoorne werd gebracht. Beiden wachten liever tot eind dit jaar om hun standpunt te bepalen.

De raad van Bernisse streeft wel naar één Voorne-Putten. Maar omdat de andere gemeenten eerst onderzoek willen doen is Bernisse – dat te klein is om zelfstandig door te gaan – gedwongen om met Spijkenisse samen te gaan.

Een gedwongen huwelijk tussen de grootste stad op het eiland en de kleine dwerg Bernisse is er één die door de bewoners van Bernisse niet gewaardeerd wordt. Zij vrezen voor de financiële gevolgen. Maar ook zagen zij zich liever samengevoegd bij Hellevoetsluis.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl