Burgemeester Kleijwegt kondigt vertrek aan

burgemeesterkleijwegtBij de opening van de raadsvergadering van 15 december kondigde burgemeester C.A. Kleijwegt aan dat hij per 1 augustus 2012 met pensioen gaat.

Burgemeester Kleijwegt staat binnen de Hellevoetse samenleving en ook daarbuiten bekend als een verbinder. Dit liet hij onder andere zien tijdens de brand van het Marinehospitaal in november 2009.

Daarnaast zet hij zich in op cultuurhistorisch vlak. Met zijn grote inzet en betrokkenheid heeft hij voor restauratieprojecten in de Vesting verschillende subsidies binnen weten te halen.

Kleijwegt is een burgervader pur sang voor de inwoners van Hellevoetsluis: hij bevordert de samenwerking met de burger. Dit bleek bijvoorbeeld tijdens de ontwikkeling van de Stadsvisie 2030, waarbinnen de speerpunten voor de gemeente Hellevoetsluis voor de komende jaren zijn vastgesteld en waarbij hij de burgers actief betrok. De betrokkenheid en inzet die burgemeester Kleijwegt heeft voor Hellevoetsluis zijn kwaliteiten die door de inwoners zeer worden gewaardeerd.

Gedurende 33 jaar is burgemeester Kleijwegt werkzaam geweest in en voor het openbaar bestuur. Van 1978 tot 1982 was hij gemeenteraadslid van de gemeente Velsen en van 1982 tot 1991 actief als wethouder in die gemeente. In de twintig jaar die volgden was Kleijwegt tien jaar burgemeester van de gemeente Sliedrecht. Hij sluit zijn burgemeestersloopbaan af in Hellevoetsluis, na tien jaar burgemeester in die stad te zijn geweest.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl