Bus brandt compleet uit

Brand bus twitter Jasper Begthel hq20 passengiers met spoed de bus uit gestuurd. Buschauffeur Ricardo Cheret (33) wist hen net op tijd in veiligheid te brengen.

Het werd de bestuurder duidelijk dat er iets goed mis was toen hij opeens rook uit de achterkant van zijn harmonicabus zag komen.

“Ik heb de bus stilgezet en ben uitgestapt om te kijken wat er loos was. Achter zag ik opeens vlammen naar buiten komen. Ik wist toen: de mensen moeten er zo snel mogelijk uit”, vertelt de hevig geschrokken Cheret aan het AD.

Hij rende zo hard als hij kon terug naar de bus en opende de voordeur. “Ik schreeuwde: ‘De bus uit, eruit! Er is brand’. Mijn zorg was dat iedereen zo snel mogelijk buiten stond.”

Er ontstond volgens de chauffeur lichte paniek onder de passagiers. Kort nadat iedereen was uitgestapt, viel er een enorme explosie te horen: een gasfles in het voertuig ontplofte. Daarna vulden enorme, zwarte rookwolken de lucht.

De politie zorgde voor een eerste opvang van de geschrokken passagiers en de chauffeur. De reizigers werden kort daarna met een andere bus van vervoersbedrijf Connexxion naar hun bestemming in Hellevoetsluis gebracht.
Cheret bleef verbijsterd achter in een politiebusje: “Het ging zo snel. Ik geloof het gewoon niet. Hoe kan een bus nu in de brand vliegen? Dit heb ik in de 11 jaar dat ik chauffeur ben nog nooit meegemaakt.”

De bus vloog volgens getuigen in brand op het moment dat het voertuig een scherpe bocht maakte om vanuit Zwartewaal naar Hellevoetsluis te rijden.

Volledig uitgebrand

De brandweer kwam met enkele bluswagens ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat de bus volledig uitbrandde. Buschauffeur Cheret is vooral blij dat er geen gewonden zijn gevallen. “Maar eerlijk besef ik nu nog niet dat dit heel anders had kunnen aflopen.”

De Hoogvlieter vermoedt dat een brandstoflek achterin bij de motor de oorzaak is.

busbrand

 

Onderzoek door deskundigen moet daar de komende dagen duidelijkheid in brengen.

Bron foto: Jasper Begthel

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl