Buurtaanpak Zalm, Bliek en Spiering feestelijk opgeleverd

ZBS opgeleverdZaterdag 8 juni was de officiële oplevering van de Buurtaanpak Zalm-Bliek-Spiering van het wijkbeheer in de Kooistee.

De buurtaanpak – waarbij de gemeente Hellevoetsluis, woningcorporatie Maasdelta, politie, Stichting PUSH en SWS Jongerenwerk samen met de bewoners de wijk opknappen – vond afgelopen periode plaats in de straten Zalm, Bliek en Spiering.

In gezelschap van Evert Taal, wethouder Wijkbeheer van de gemeente Hellevoetsluis, bezochten bewoners en professionals de opgeknapte wijk. Aanwezigen kregen op verschillende locaties uitleg over fysieke aanpassingen in het wijk. Zo zijn er onder andere extra parkeergelegenheden, nieuwe speelplaatsen, een ecologische oever en een ontmoetingstuin gerealiseerd.

Oplevering

Aan de Rog heeft wethouder Taal in aanwezigheid van tientallen kinderen de buurtaanpak officieel afgerond met de plaatsing van de Wijkbeheertegel. Taal stond stil bij de goede samenwerking tussen bewoners en professionals. Ook werd Maasdelta gefeliciteerd met de nieuwe ontmoetingstuin en aannemer Lindeloof werd bedankt voor het uitvoeren van de werkzaamheden.
Na de wandeling werden alle bewoners uitgenodigd voor een gezamenlijke lunch in de nieuwe ontmoetingstuin. De lunch werd verzorgd door de jongeren uit de Jongerfoyer, in samenwerking met het Flexus Jeugdplein.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl