Buurtpreventie nu ook in de Akkers-Donken

buurtpreventieBuurtpreventie Spijkenisse breidt uit naar de zevende wijk. Woensdag 2 september gaat om 19.30 uur buurtpreventie in Akkers-Donken officieel van start.

Wethouder Jan Willem Mijnans onthult dan samen met de buurtpreventielopers en de buurtagent aan de Akkerdonk het bord met daarop de tekst ‘Attentie Buurtpreventie’.

In de Donken gaan dertien bewoners uit de wijk aan de slag. Deze bewoners hebben inmiddels een aantal trainingen achter de rug. Vanaf begin september lopen zij in koppels van twee of drie door de wijk.

Zij doen dit op willekeurige dagen en tijden, overdag, ’s avonds en ’s nachts. Zij fungeren hierbij als ogen en oren van de wijk. Zij signaleren en geven bijzonderheden door aan de politie, de gemeente of de woningcorporaties. Zij vangen dus geen boeven en ruimen ook niet op. Wel zijn zij een aanspreekpunt voor medebewoners en zorgen ze er voor dat de meldingen zo snel mogelijk bij de juiste instanties terecht komen, zodat deze in actie kunnen komen.

Buurtpreventie is een initiatief van de politie, de gemeente en de drie woningcorporaties (De Leeuw van Putten, Woonbron en Maasdelta). In de wijken De Gaarden, Gildenwijk, Waterland, de Hoek, Centrum 2 en Schiekamp en Hoogwerf werd al eerder gestart met buurtpreventie. In deze wijken lopen de buurtpreventieteams al geruime tijd tijdens de avonduren en weekeinden hun rondes. Buurtpreventie is in deze wijken al een groot succes.

De volgende wijk waar buurtpreventie opgestart wordt is Akkers-Dreven en Akkers-Voorden. Op 12 september vindt om 19.30 uur de informatiebijeenkomst voor deze wijk plaats in het gebouw van basisschool de Bron aan de Vlasdreef 2.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl