Cantatedienst op 2 december in Oudenhoorn

Op zondag 2 december zal in de dienst van 9.30 in de kerk van Oudenhoorn cantate 84 “Ich bin vergnuegt mit meinem Gluecke” worden uitgevoerd door het ensemble Die Bachfreunde olv. Ruud Cannemeijer. Sopraansoliste is Corina Overgaauw. Voorgangster in de dienst is mw. E.Roetman, de gemeentezang wordt begeleid door C.v.d.Pols.

De boodschap van de Cantate BWV 84 is de benadrukking van de juistheid van Gods wil. In de eerste aria gaat het daarbij vooral om de berusting. Omlijnd met een prachtige melodie van de hobo geeft de sopraan uitdrukking aan het geluk dat daarbij wordt ervaren. De tweede aria is van een geheel ander karakter. Hier gaat het vooral om de bijna extatische blijheid die het dagelijks brood verschaft, ook al hoeft dat niet veel en overdadig te zijn. Het recitatief dat volgt gaat over het spaarzame en vraagt niet meer te geven dan strikt nodig is. Het slotkoraal vat het thema nog eens samen.
Deze bijzondere cantate dateert uit 1731 en de tekst gaat geheel uit van de eerste persoon. De solist die Bach bij het schrijven van deze cantate op het oog had was zonder twijfel zijn echtgenote Anna Magdalena.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl