Conferentie ‘Duurzaamheid in kleine havens’

hellevoethavenOp 3 en 4 september organiseert de gemeente Hellevoetsluis die lead partner is in het Europese Clusterproject ‘Sustainability in Small Ports’ (SuPorts) oftewel ‘Duurzaamheid in kleine havens’ een conferentie en studiebezoek.

In Droogdok Jan Blanken is iedereen die interesse heeft in dit onderwerp welkom te komen luisteren naar de diverse sprekers en vragen te stellen over de mogelijkheden voor hen specifiek op dit terrein.

Op de conferentie zullen meerdere onderwerpen aan bod komen. Zo spreekt Harry Geerlings, professor Duurzame Mobiliteit aan de universiteit van Rotterdam over de ontwikkeling in kleine havens en vertelt Emmanuel Nadaud over het INTERREG IVA 2 Zeeën programma, waar SuPorts onderdeel vanuit maakt.

Ook valt er genoeg te zien als de Archimedus een kleine windturbine voor kleinschalige energieopwekking voor direct gebruik en zijn er diverse workshops te volgen over energie transitie, duurzame technologieën, klimaatverandering en duurzame havens.
Dit alles in de inspirerende omgeving van het Droogdok Jan Blanken waar natuurlijk als afsluiter een rondleiding mogelijk is.

Betrokken Franse, Belgische,Engelse en Nederlandse partners zijn: de gemeente Hellevoetsluis (NL), de gemeente Veere (NL), de stad Blankenberge (Be), het Cornwall Marine Network (UK), Colchester Borough Council (UK) en CEREMA (Fr).

De drietalige conferentie is kosteloos. Simultane vertalingen naar Nederlands, Engels en Frans zijn beschikbaar. U kunt het hele programma inzien via de website http://sustainable-ports.eu/
Hier kunt u zich ook aanmelden voor alleen de conferentie of de conferentie en het studiebezoek. Aanmelden is mogelijk tot 18 Augustus.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl