Controleurs hondenbelasting langs de deuren

hondenbelastingIn de maand oktober gaan de controleurs op de hondenbelasting op pad in Hellevoetsluis.

Om tot een goede uitvoering van de hondenbelasting te komen, is het noodzakelijk om een regelmatig terugkerende controle te houden.

In de gemeente Hellevoetsluis zijn eigenaren van één of meerdere honden verplicht om hondenbelasting te betalen.

De controleurs zullen huis-aan-huis aanbellen. Wordt een hond aangetroffen die nog niet is opgenomen in het bestand hondenbelasting van de gemeente, dan krijgt de houder van de hond alsnog de gelegenheid om de verplichte aangifte te doen. Gebeurt dit niet, dan zal een verhoogde aanslag hondenbelasting worden opgelegd. Wanneer u niet thuis bent, zal de controleur ter plaatse een beoordeling maken over het wel of niet aanwezig zijn van een of meer honden. Bij een vermoeden van de aanwezigheid van een of meer honden, waarvoor niet eerder aangifte is gedaan, wordt een aangiftebiljet achtergelaten. De aangifte moet ingevuld en ondertekend aan de gemeente worden teruggestuurd, ook wanneer u niet in het bezit bent van een hond.

Tarieven

De gemeente Hellevoetsluis heft al jaren hondenbelasting. Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. Het tarief per hond per jaar bedraagt in 2009 € 54,69 voor de eerste hond, € 78,89 voor de tweede hond en € 102,14 voor de derde en elke volgende hond. Voor een kennel betaalt u € 233,73.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl