D66 Spijkenisse wordt wakker

De winterslaap die in totaal een jaar of 4 zou gaan duren. Niet te veel herrie maken want D66 slaapt nog steeds. De oorzaak van deze langdurige winterslaap; Sinds de vorige gemeenteraadsverkiezingen was D66 Spijkenisse niet meer in de raad aanwezig.

Zo’n slapend bestaan heeft voor en nadelen. Voordeel is dat je als partij eens kan nadenken over de toekomst. Nadeel is dat je in die tussentijd nog geen deuk in een pakje boter kan slaan als het gaat om de inbreng in de lokale politiek.

Nog een nadeel is dat je door het slapende bestaan eigenlijk weinig in contact staat met de kiezer en dus ook een lastige klus heeft om nieuwe (jongere) D66 bestuurders aan te trekken die na de verkiezingen in 2010 zitting willen nemen in de gemeenteraad.

Wie de lokale Spijkenisser versie van D66 kent, ziet mensen met een gezond denkvermogen. Met veel wilskracht en ook veel betrokkenheid. Alleen, zo reageerde zelfs een vriendin van mij die zich amper met politiek inlaat, ze zijn zo “oud”. Nu is oud in een tijd dat er gesproken wordt over werken na je 65ste een relatief begrip geworden.

Zie je op dancefeesten zoals White Sensation ook eigenlijk alleen maar de 35 plusser gehesen in witte outfit en dansend dusdanig dat de jongeren (in welke leeftijd je die weer moet wegstoppen) denken dat die dancegangers overjarige hippies zijn. Maar eerlijk gezegd zie ik geen enkele lokale D66-ger nu daar naar toegaan. En dat terwijl er toch zat partijgenoten daar te vinden waren.

Verjongen van D66 is in mijn ogen belangrijk omdat de “nieuwe kiezers” voornamelijk in die “witte kleren” club te vinden zijn. Dus ligt er nog wel een uitdaging. Hoe vind je die (niet eens zo) jonge honden die dan ook 4 jaar in de raad gaan zitten. We willen toch niet dat D66 aan het einde van die 4 jaar de afgematte vertegenwoordigers direct kunnen doorsturen naar de derde toren van de Elementen waar waarschijnlijk tegen die tijd wel een zorgpost is, voor de daarin te realiseren senioren woningen.

Nee, D66, zorg nu eens voor nieuw vers bloed, dat mogelijk na 4 jaar in staat blijkt om er nog eens 4 jaar tegen aan te gaan. En daarna, vervangen. Laat D66 nou niet de partij worden waar de raadsleden er haast een tweede leven van maken. Wie na 8 jaar blijft zitten wordt een ouwe zemelaar, vrij naar de jeugdserie “de familie Knots“.

En laat ik met het aanhalen van de familie Knots nu gelijk maar een grens stellen. Was deze serie van na jouw tijd, stel je dan beslist niet beschikbaar. Leeftijdsdiscriminatie? Nee hoor, we beschrijven dit netjes als zijnde een voorkeur. Voor de minder jongere D66, er is ook zat werk achter de schermen.

Maar eerst gekozen worden. Want relatief gezien lag het aantal D66 stemmers tijdens de laatste verkiezingen iets lager dan andere steden van gelijke omvang. Maar niet gek als er een winterslaap was.

© Mario Guagliardo

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl