De 17de brandstichter aangehouden

caravan01De politie van het district De Eilanden heeft maandag 28 december twee jongens uit Hellevoetsluis, 12 en 14 jaar, gearresteerd. Het tweetal wordt verdacht van een diefstal en brandstichting.

Op 14 november werd vanaf de Mossel in Hellevoetsluis een scooter gestolen en vervolgens op een nabijgelegen locatie in brand gestoken.

Het rechercheteam heeft ook deze brandstichting onderzocht, wat resulteerde in de aanhouding van de twee verdachten. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten aan het politiebureau.

Getuigen gezocht

caravan02Het speciaal op brandstichtingen gericht rechercheteam is op zoek naar getuigen van een brand die maandag 14 december op het Molecaten Park Rondeweibos plaatsvond.

De brand brak rond half negen uit op de camping. Drie caravans brandden hierbij volledig af.

De politie gaat uit van brandstichting en is op zoek naar getuigen. Met name personen die op maandag 14 december, kort voor of tijdens de brand, aanwezig geweest zijn op de Schapengorsedijk of de Duindijk in Rockanje en personen die beeldmateriaal van de brand hebben gemaakt.

Het oplossen van brandstichtingen heeft voor de politie een hoge prioriteit. Een team van 12 rechercheurs is fulltime bezig met onderzoek naar de identiteit van mogelijke brandstichters. Sinds eind november heeft het team 17 aanhoudingen verricht. Vier van hen zitten nog steeds vast. De anderen moeten zich op een later moment bij de rechter verantwoorden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De politie verzoekt alert te zijn en ook kleine (pogingen tot) brandstichtingen te melden. In geval van heterdaad belt u 112. Informatie over brandstichtingen kan gemeld worden via 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen gedaan worden via 0800-7000.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl