De afslag A15 op richting kust kan anders

file-richting-rotterdamNog even en het is zo ver, dan gaat de oprit na de A15 op de schop. Met z’n allen verplicht naar rechts als je de Hartelbrug af komt. Ook als je richting kust moet.

Dat komt je zo op een aantal extra kilometers te staan. Zeker als je iedere dag die route moet volgen is het op jaarbasis een hoop extra kilometers. Slecht voor de portemonnee en ook voor het milieu.

Het zit mij dus al een tijdje dwars met steeds maar weer de vraag of het niet anders kan. Volgens mij wel namelijk. Hoe, een extra brug over het verkeer dat van de A15 uit de richting Rotterdam komt. Geniaal of gek?

Geen idee, maar technisch moet het mogelijk zijn. Ook al is de aanloop die auto’s moeten nemen dan wel erg kort en wordt het een vrij steile oprit.

Gek? Nee hoor, bent u wel eens in Antwerpen geweest? Vast wel eens over een van de belangrijkste binnenwegen gereden. Daar in het hartje van de stad is/was een brug die er mij altijd verbaasde over de korte overspanning. Of die brug en nu nog is, geen idee, te lang al niet in dat deel van Antwerpen geweest. Maar die brug komt steeds bij mij op als ik aan de problematiek van de aansluiting op de A15 denk.

Je zou dus daarover heen kunnen, aan het einde weer keren en door die draai kan je gelijk weer de aansluiting naar rechts pakken richting de kust.

Hoeveel zo’n brug moet kosten? Geen idee maar ik denk dat het voor veel mensen een uitkomst is. En ik vraag me ook af of de huidige uit te voeren oplossing niet voor extra verkeer zorgt in de richting van Brielle via Zwartewaal.

Geld een probleem? Met steun van de overheid en de stadsregio moet het te doen zijn. En het is een vrij snel te realiseren oplossing. Sneller dan ooit de A4 Zuid zal komen!

Heeft iemand al eens aan deze oplossing gedacht? U nog niet? Nou bij deze ben ik openbaar de eerste.

Mario Guagliardo

brug-doorstroming

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl