De Kolom van JG Gaathard: Pandjes kopen doe je zo

gaathardHallowww vrienden, Ja ik ben erg vereert dat ik een kolom mag schreiven op deze website.

Wordt zo onderhand een dagtaak al dat schreiven in de diverse media waarin wij als ONS Gemeente een beetje belang in hebben.

Maar goed, vrienden, ik schreif dus vanaf nu regelmatig voor VPinfo.nl.

Liefst had ik deze website laten verbieden, helaas dat ging niet, en if joe can beat then then joe joy then of zoiets toch? Nou goed dan. Ik schreif dus vanaf nu met regelmaat hier over mijn werk in deze gemeente. Een prachtgemeente. Voor mensen die niet weten wat ik dagelijks doe? Ik zal het uitleggen in Jip en Hanneke taal. Ik zorg er voor dat wij in deze stad het geld laten rollen. Dat doen we vanuit een visie die getuigt van moed en inset.

Vandaag gaat in de gemeenteraad weer een aantal van mijn werkzaamheden besproken worden. Ik heb een aantal plannen gemaakt om een aantal bedrijven weg te krijgen van de Elementen. Het gaat dan om pizzaboer Romana die Spijkenisse gaat verlaten. Zij gaan in Rotterdam zitten. Vind ik niet erg, ik bestel meestal bij papppapaapagalio (schreif ik dat goed?).

In dat selfde gebouw zit ook AK Huppleledepup. Wat die doen weet ik nog steeds niet zo goed. Iets met auto’s poetsen en satellietschotels verkoop. Om een lang verhaal kort te maken, we bieden die niet Nederlandse ondernemers een portie geld om op te krassen. Want de Elementen moeten leeg. Ik heb hier ruim 118.000.- euro voor over.

Dat is nog maar een klein bedragje mensen. Misschien kunt u het sich niet voorstellen maar in deze gemeente gaan er miljoenen om (dankzij mijn fantastische inset). H. Meijndert wil ik ook uitkopen. Jullie kennen ze vast wel, een bedrijfje wat doet in vierdehands auto’s tegen lage prijzen. Ze hebben er een stuk of 70 staan. Volgens een kennis van een kennis doet zijn voorraad rond de 70.000 euro aan waarde groothandelsverkoop. Heeft iets te maken met het op de rug liggen van de autohandel. Zelfs Polen willen deze barrels niet importeren.

Nou aan die autoboer heb ik wel een zzware dobber gehad. Die man die zette het mes op tafel en wilde best wel meewerken aan mijn plannen als ik maar er voor zorgde dat ik een nieuw gebouw voor hem kon regelen. Op de Newtonweg is nog wel een pandje. Maar die autoboer vond het te groot. Dus heb ik daar eens een avondje over nagedacht onder het genot van een biertje of 7. Bijj het zesde biertje werd het voor mij glashelder. We kopen als gemeente dat pand, splitsen het op en deels verkopen we het weer. Gezien de huidige economie staat men te springen om bedrijfspanden dus dat moet op kort termijn wel lukken.

Al met al, het gaat wel om behoorlijk wat centen. Zal ik het even opschreiven? We kopen het huidige pand voor iets meer dan 1.1 miljoen. Daarna kopen we de Newtonweg voor 1.6 miljoen. De heer Meijndert koopt een gedeelte weer van ons voor 1.2 miljoen en zo komt er onder de streep iets van 400.000 euro wat we gaan investeren. Daarnaast hebben we nog wat geld nodig voor de verbouwing aan de Newtonweg, zeg een 300.000 euro en voailaa weer een leeg plekje op de Elementen. Al met al, we hebben bij de gemeenteraad gevraagd om een bedrag van 2.9 miljoen. Snapt u dat? Vast niet, niet erg, laat mij maar met geld om gaan, komt alles goed.

En zo beste mensen, heeft u weer een kijkje kunnen nemen in de wondere wereld die Spijkenisse heet. Volgende Kolom van mij is over een paar weken, ik ga eerst op wintersport en zo. Als ik terug kom ga ik weer schreiven maar dan over dat bejaardenhuis wat we gaan verkassen. Groetjessss

Jan-Gert Gaathard


 

 

Bronnen:
Aankoop pand Autobedrijf H. Meijndert

Aankoop pand Romana / AK 

 

Dit artikel is persiflerend, satirisch of parodiërend van aard.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl