Donateurschap ziekenhuis om financiën te verbeteren

Biedt mensen en bedrijven in de regio een mogelijkheid om donateur te worden van het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Die oproep wil TROTS Spijkenisse doen in de aankomende raadsvergadering. Financieel staat het ziekenhuis er niet goed voor.

Een overname is onlangs afgewezen. Dat terwijl behoud van kraamzorg en eerste hulp voor de regio van levensbelang is. Zeker gezien de problemen rond de ontsluiting van Voorne-Putten. Tijdig in Rotterdam komen kan letterlijk levens kosten, zo vreest TROTS.

Het idee voor het donateurschap komt van een inwoner van Spijkenisse die TROTS benaderde. “Hij erkende de noodzaak om het ziekenhuis voor de regio te behouden”, zo vertelt steunraadslid Chris Hottentot. “Daarop vertelde hij dat zijn vrouw jaren geleden dit voorstel opperde aan het ziekenhuis in Dirksland. Dat pakte het idee enthousiast op. Met het extra geld kon het ziekenhuis een sterfbegeleidingshuis bouwen. Het mooie, maar ook tragische, is dat zijn vrouw daar ook zelf haar laatste dagen heeft kunnen doorbrengen.”

TROTS is er van overtuigd dat een dergelijke initiatief ook voor het Ruwaard van Puttenziekenhuis kan werken. Uit de 17.000 handtekeningen die in de afgelopen weken zijn ingediend, bleek dat de betrokkenheid en zorgen door de inwoners in de regio worden gedeeld. TROTS hoopt dat het gemeentebestuur na de raadsvergadering hier, in samenwerking met regiogemeenten en het ziekenhuis, snel werk van wil maken.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl