Dood peuter: 12 jaar cel

rechtbank-rotterdamDe rechtbank in Rotterdam heeft de moeder en de stiefvader van een peuter uit Hellevoetsluis dinsdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf jaar.

De rechtbank acht bewezen dat zij verantwoordelijk zijn voor de zware mishandeling en de dood van het meisje. Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen beiden eveneens twaalf jaar celstraf geëist. Het meisje, Cerise, werd enkele maanden lang mishandeld en is op 6 maart 2008 verdronken of gesmoord.

De rechtbank achtte moord niet wettelijk bewezen. De moeder, Michelle de F. en haar partner, Johnny R., zijn in gelijke mate verantwoordelijk voor mishandeling en de dood van meisje, aldus de rechtbank.

Het kind bezweek uiteindelijk als gevolg van een zuurstoftekort nadat mond en neus langdurig waren dichtgehouden.

De vrouw en haar vaak agressieve partner hadden het kind herhaaldelijk mishandeld. Deskundigen constateerden bij beiden persoonlijkheidsstoornissen. De verdachten hebben voor de rechtbank mishandeling ontkend.

Zij stelden dat er sprake was van een medische oorzaak. Deskundigen sloten echter uit dat Cerise is overleden aan de gevolgen van bijvoorbeeld epilepsie of een bloedstollingsstoornis. De rechtbank steunde die opvatting.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl